lauantai 5. joulukuuta 2009

Adventtikalenteri

Tämä tulee nyt vähän myöhässä, mutta tulkoot. Parhaan ystäväni lapset, kummipoikani 5-vee ja hänen isoveljensä 6-vee ovat mahtavia tapauksia ja heille on aina kiva keksiä lahjoja. Leluja pojilla kyllä riittää, mutta itse legojen parissa lapsuuteni viettäneenä tiedän että ne ovat hyvinkin kehittävää puuhaa.

Legoadventtikalenterista inspiroituneena kehittelin siitä oman versioni. Sokoksella käydessä etsiskelin adventtikalenteriin sopivaa legotapausta, ja sellainen löytyikin.


Tämä oli yksi harvoista tällaisista pienehköistä pakkauksista, joita pojilla ei vielä ole ja joiden kyljessä oli sisällä olevien legojen lukumäärä. Lukumäärä oli juuri passeli jaettavaksi 48 osaan (tottakai molemmat pojat tarvitsevat omat luukkunsa adventtikalenteriin).

Eikun hommiin. 10 tulitikkurasian pakkaus maksoi Tiimarissa täynnä tulitikkuja vähemmän kuin ne askarteluun tarkoitetut tyhjät tulitikkurasiat. Nyt minulla on sitten kotona rasiassa 48 tulitikkurasian tulitikut, ai kun hauskaa :D
Kotoa löytyi askartelutarvikkeiden joukosta riittävästi erilaisia papereita, joilla sitten päällystin tulitikkurasiat. Päälle askartelin numerot erilaisista papereista, askarteluhuovista, kimalleliimoista... Kaiken varalta laitoin numerot toiseen kertaan vielä tulitikkurasioiden laatikkojen kylkeen (vanhoista vhs-nauhojen tarralappujen numeroista, kaikkea sitä tuleekin säästettyä).
Muuton jäljiltä asunnossani pyörii vielä epämääräisiä pahvilaatikoita, joista yksi oli juuri sopivankokoinen 48 tulitikkurasialle. Sisälle päällystettyyn pahvilaatikkoon mahtui sitten tämä lego-pahvilaatikko, ohjekirjaset ja  muutama lego-varaosa.Kopioin ohjekirjan jokaisen sivun kopiokoneella ja sitten jaoin palaset ja ohjeet 48 tulitikkurasiaan niin, että joka päivä auto edistyy vähän. Jouluaattona auto sitten valmistuu. Toivottavasti lasten kärsivällisyys riittää siihen asti :DTässä tämä taideteos nyt sitten on kokonaisuudessaan. Kaikki lego-osat eivät olleet tarpeeksi pieniä mahtuakseen tulitikkurasiaan joten päällystin ne sitten joulupaperilla ja solmin lahjanarulla oikean päivän kohdalle roikkumaan. Laatikko on jaettu kultaisella kimalleliimalla kahtia, ja laatikon päälle on kirjoitettu poikien nimet, jotta he tietävät, kumpi puoli on kummalle.
Aika kirjava väri-iloitteluhan tästä nyt tuli, mutta olen varma, että pojat ovat tykänneet :) Ainakin lasten äiti olisi mielellään jo avannut kaikki luukut tästä kerralla kun tämän vein sinne viikko sitten, ja harmitteli ettei hänelle ole omia luukkuja.

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Tuohan on todella upea idea! Siis aivan uskomattoman upea idea! uskon, että pojat tykkäävät ylikaiken joulukalenteristaan :)

- Milla - kirjoitti...

Kiitos tosi paljon kommentistasi! Olen tällä viikolla käynyt vierailulla kyseisessä perheessä pari kertaa ja kyllä kiitosta on tullut molemmilta pojilta ihan liikuttavan paljon. Todella innoissaan ovat ja jännityksellä odottavat aina seuraavan päivän luukkuja aukaistavaksi!