keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Lavansaaren kintaat II

Äidilläni on kirjahyllyssään aarre: Mary Oljen kirja Kirjoneuleista kauneimmat ja muita neuletöitä. Sieltä löytyy aivan ihania kirjoneulekuvioita, joista inspiroidun kerta toisensa jälkeen. Löysin keskeneräisten neuleiden laatikostani puoliksi neulotut lapaset, jotka surutta purin kun en ollut enää varma, olisiko käsialani samanlaista kuin silloin kun ne lapaset olin aloittanut, ja neuloin sitten uudet. Luennolla neuloessani näitä ystäväni ihastui lapasiin, ja pienestä rahasummasta lapaset saivat onnellisen omistajan (joka välttämättä halusi myös poseerata lapasten kanssa, kiitos K!).


 
Lapasten suussa on kaksivärinen "pykäreuna", jota mieluummin itse nimitän prinsessareunaksi.
 
Lapasten malli siis kirjasta Mary Olki: Kirjoneuleista kauneimmat ja muita neuletöitä
Malli: Lavansaaren Kinnas II
Lanka: Novita Nalle (värit valkoinen ja vaaleanpunainen)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas kauniit! Hei mä olen miettinyt, että miten toi hieno reuna tehdään, tiedätkö, mistä löytyis ohje?

- Milla - kirjoitti...

Kiitos!
Pykäreunan neulon itse niin, että neulon 6 krs oikeaa, sitten reikäkerros (langankierto, 2 oikein yhteen, koko kerroksen ajan), 6 krs oikeaa. Sitten taitetaan reikäkerroksen kohdalta, poimitaan luomissilmukat apupuikolle ja neulotaan luomissilmukat yhteen puikoilla olevien kanssa (eli 1 puikolta ja 1 luomissilmukka oikein yhteen). Yksi keino on myös taittaa reunus vasta sitten kun lapanen on valmis ja ommella kiinni. Tästä ohje esim. http://www.ullaneule.net/0105/ohjeet_sydamia_raitaa.html (ohjeessa Pitsiset sydänsukat). Olikohan nyt tarpeeksi epäselvästi selitetty... kerro jos et tajunnut, voin yrittää laittaa vaikka kuvaohjeistuksen tänne :)

- Milla - kirjoitti...

Ai niin ja kaksivärisen pykäreunasta saa tietenkin kauniisti, kun neuloo 6 krs + reikäkerroksen toisella värillä ja loput 6 krs ja yhteenliittämiskerroksen toisella värillä :)