maanantai 5. lokakuuta 2009

Tenttistressiä

Viime viikolla tuli neulottua melkoista vauhtia. Viittaa siihen että on ollut stressiä, sillä neulominen helpottaa sitä. Monta monituista tuntia on tullut istuttua yliopistolla lukemassa neuleen kanssa – joka on osoittautunut yllättävän tehokkaaksikin tavaksi. Myös luennoille saa lähdettyä sillä varjolla, että ottaa neuleen mukaansa.

Tästä viimeviikkoisesta innostuksesta syntyi muutamassa päivässä seuraavanlainen tuotos, jotka sain pääteltyä eilisiltana vihdoin:


Tässä vielä kuva kämmenpuolelta:

Ohje: Ullaneule, Tsahkal-kirjoneulelapaset
Lanka: Musta lanka: Gjestalin Maija,
Värikäs lanka: Novita Nalle Colori (väri ilmeisesti poistunut valikoimasta)

Mallia muutin sen verran, että tein lapasiin kierreraidat (ohje siihen on Mary Oljen Kirjokintaista kauneimmat ja muita neuletöitä –kirjasta, mutta löytyy myös esim. täältä tai täältä – tosin tein vähän eri tekniikalla, mutta samannäköistä siitä silti suunnilleen tulee), lisäksi tein vielä vinoneliöitä joustinneuleeseen värikkäällä langalla – erityisen esteettiset ne eivät ehkä ole mutta mielestäni silti hauska yksityiskohta. Lisäksi tein peukalon kiilalla, koska pidän siitä tekniikasta enemmän.

Mutta olen todella ylpeä itsestäni – nämä lapaset ovat ensimmäiset joista voin oikeesti sanoa että ne ovat tasaista kirjoneuletta! Vielä viime keväänä kirjoneuleen tekeminen oli kamalaa, mutta näköjään harjoitus tekee mestarin, lisäksi olen oppinut pitämään sen neulomisesta.

Ei kommentteja: