torstai 26. marraskuuta 2009

Pikkujoulufiilistelyä

Noniin, en kaivellutkaan joulukoristelaatikkoa vaan kaivelin Tiimarin joulukoristekoreja. Mukaan tarttui kelloja ja kulkusia, tässäpä lopputulos:


 
Valoa en kuvanottohetkellä löytänyt mistään ja kiiltävän materiaalin vuoksi oli salaman käyttökin mahdottomuus... mutta ehkä näistä nyt jotain ideaa saa.

Lauantaina juhlitaan!!

*<:)

Villapaita

Lainasin kirjastosta viime vuonna vanhoja käsityölehtiä ja ihastuin tavallisen villapaidan malliin. Väri piti tietysti olla sama kuin lehdessäkin, ja sattumoisin löytyi erään paikallisen halpakaupan alekorista sopiva määrä lankaa. Lopputulos oli tämä:



Elämäni toinen villapaita syntyi suht vaivattomasti, suht lyhyessä ajassa viime syksynä opiskelujen lomassa - ja montako kertaa olen pitänyt sitä päällä - nolla. Suomen talvi ei enää ole sama kuin ennen... huoh...



 Ohje: Moda 1/06 (jos muistan oikein, ohjeen olen tietenkin hävittänyt...)
Lanka: Novita Seitsemän Veljestä Jättiraita (ko. värin valmistus on lopetettu)

Toivotaan että tulevasta talvesta tulisi edes vähän kylmempi!!

maanantai 23. marraskuuta 2009

"Kiina-korvikset" ja nappi-korvikset

Ystäväni on erittäin kiinnostunut Kiinan historiasta. Niinhän siinä sitten kävi, että Tallinnan reissulla matkaani tarttui puuhelmiä (~ 10 kpl helmiä maksoi 15 kruunua eli noin euron), joissa oli kiinalaisten kirjainten kuvia... tai mistäpä minä ne kiinalaiset kirjaimet tunnistan, mutta ainakin ne näyttivät siltä. Vanhempieni luokse päästyä eipä aikaakaan kun niistä ja parista mustasta helmestä syntyi ystävälleni synttärilahjaksi korvikset.



Tallinnasta löytyi myös kaksi puunappia, joista pikaliimalla ja nappikorvistaustoilla tuli - mitkäs muut kuin nappikorvikset.



sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Kierrätyskorvikset

Noniin, nyt on takana työharjoittelut toisessa kaupungissa, muutto ja sen semmoista, ja on aika kääntää selkänsä viimeisille pahvilaatikoille ja pistää vihdoin kuvia nettiin.

Kaivelin vanhoja tavaroitani vanhempieni luona vintiltä ja löysin useammankin pahvilaatikon vanhoja barbejani. Barbeilla on kaikkia ihania pikkutavaroita ja äitini ehdotuksesta päädyin kierrättämään korviksiksi barbin hevosen muoviset rusetit:


Toiset korvikset syntyivät kengistä, mistäpä muustakaan. Nämä ovat ihan lempparit :D


Pikkujouluihin olis tarkoitus kaivella vielä vähän joulukoristelaatikkoa ;)