torstai 24. syyskuuta 2009

Tiskirätei

Viime joulun tienoilla bongasin Ullaneuleen sivuilta tiskirätin ohjeen ja ajattelin ensin - tietenkin- että mitäs ihmettä? Sitten uteliaisuus voitti ja jostain alennusmyynnistä löysin bambulankaa, josta neuloin rätin... yllättääkö väri edes? :)


Lanka: Novita Bambu

Käytössä rätti on ihan hyväksi havaittu, sellaisen kaupasta ostettavan rinnalla käytän tätä... Hankaluus piilee siinä, että yksinasujana pyykkiä kertyy suht harvoin ja tätä rättiä voisi mieluusti pestä useinkin...

No, sitä tuli sitten neulottua rätille kaveri. Kuva on ihan kaamea, rätti on ollut niin ahkerassa käytössä että se on vähän muotopuoli jo :D


Lanka: Novita Bambu
Ohje: LacyRound (ohje englanniksi)

Ja googlatessani löysin vielä omaksi hämmennyksekseni mm. nämä linkkilistat tiskiräteille (ohjeet englanniksi):


Vaihtoehtoisesti voi kirjoitella googleen esim. sanat 'dishcloth pattern' tai vaikkapa 'knitted dishcloth' niin johan alkaa löytyä... :)

tiistai 22. syyskuuta 2009

Kaulakoru ja parittomia korvakoruja

Joskus tykkään myös näperrellä. Viime talvena näpertely tuotti tällaisen tuloksen:


Kuva taitaa olla hieman epätarkka... noh, tässä toinen kuva vielä:



Kotoa löytynyt siima oli liian paksua pienille siemenhelmille, joten käytin ihan tavallista ompelulankaa. Koru ei siis ole mitenkään kestävimmästä päästä... mutta eipä sille kauhean usein ehkä käyttöä löydykään.
Helmet: Tiimari

___________________

Rakastan korvakoruja. Kotoani löytyy varmasti 50 paria erilaisia korvakoruja eikä loppua niiden hankkimiselle näy... Ihan kiitettävästi kyllä vaihdankin korviksia, joten kyllä kaikille on käyttöä. Itse rupesin tekemään korvakoruja muutama vuosi sitten äidin lainattua kirjastosta korukirjoja. Äiti on myös käynyt erinäisillä korukursseilla ja hankkinut itselleen mm. erilaisia pihtejä sekä neuvonut minulle miten korviksia tehdään. Vielä en ole sortunut itse hankkimaan omia korupihtejä, vaan käytän äidin korupihtejä silloin tällöin käydessäni vanhempieni luona.

Kaapista löytyi hylättyjen korujen joukosta nämä kolme paritonta korvista, jotka ovat olleet ahkerassakin käytössä... Ehkä vielä joskus löydän niille parit.


sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Valmiita pipoapuja, osa 1

No niin, tässäpä niitä edellisessä postauksessa varoittamiani valmiita tuotoksia... Muokkasin valmiita ohjeita mielestäni sopivammiksi, en paljon mutta kuitenkin... Lanka löytyi lankalaatikosta etsiessäni lapaslankoja, päättelin etten ehkä tätä lankaa enää mihinkään käytä... Kuvia tulee ehkä joskus siitä, mitä varten langat on joskus ostettu.


 
Sukat ohjeen mukaan n. 2-vuotiaalle.
Ohje:  Tekstiiliteollisuus Oy (muokattu sen verran etten neulonut kantapään jälkeen kaikilla puikoilla sileää, eipä tosin ohjeessa olevassa kuvassakaan oltu...)
Lanka: Novita 7 veljestä Jättiraita (väri poistunut ilmeisesti jo valikoimasta)




Tässäpä pipo, ohjeen mukaan 6-8-vuotiaalle.
Ohje: Tekstiiliteollisuus Oy (en tehnyt piposta yhtä pitkää kuin ohjeessa)
Lanka: Novita 7 veljestä Jättiraita

Jatkoa toivottavasti seuraa, ja joulukuun alussa lähtee paketti SPR:lle. Kampanjan osoitteen löydät painamalla tästä.

keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Pipoapua

Esimakua ja vinkkiä tulevia tekstejä ajatellen :) Puikot sauhuaa täällä kovasti.

Neulontakampanja

Jos joku sattuisi joskus tämän tekstin lukemaan niin haastan sinut. Neulo edes yhdet sukat. Vinkkinä myös, että sillä lailla saattaa päästä eroon parista lankakerästä, jotka lojuvat siellä pölyn seassa odottamassa parempia päiviä :)

tiistai 15. syyskuuta 2009

Blogi henkiin

No niin, ja olis varmaan aika herätellä tämäkin blogi henkiin :) Ensin meni kamera rikki ja sitten hajos käsi jännetupen tulehduksen takia... mutta nyt on taas käsi suunnilleen kunnossa (pitäis vaan muistaa neuloa vähän vähemmän) ja uusi kamerakin on hankittu.

Mutta tässä jotain uutta heti kättelyyn. Tai itse asiassa vaaleanvihreä osio valmistui jo viime talvena, mutta nyt ilmojen kylmettyä löysin puolikkaat tossut keskeneräisten neuleiden laatikostani ja tein ne loppuun.





























Ohje: Mia Wynne-Ellis: Sukkia : 20 ihanaa neule- ja virkkausmallia
Lanka: Novita Isoveli

Vihreä osa on siis neulottu ja valkoiset osat virkattu.